Na hlavný obsah

Ďalší útok na LGBT+ menšinu je neprijateľný, tvrdí časť poslancov OĽANO

Od ministra spravodlivosti žiadajú riešenie.

Ďalší útok na LGBT+ menšinu je neprijateľný, tvrdí časť poslancov OĽANO
Ilustračná snímka - Dúhová vlajka. Foto: TASR/AP

Ďalší fyzický útok na LGBT+ menšinu je neprijateľný, tvrdí to Občiansko-demokratická platforma hnutia OĽANO. Vyjadrenie sa týka útoku na predstaviteľov kapely Berlin Manson, ktorý sa stal v sobotu (10. 12.) v klube Orlovňa v Skalici.

Pred koncertom mali pred podnikom, v ktorom sa útok odohral, vyvesiť dúhovú vlajku. Skupina návštevníkov koncertu sa proti tomu postavila najskôr verbálnymi urážkami a neskôr aj fyzickým napadnutím.

Polícia prípad preveruje s podozrením na ublíženie na zdraví a výtržníctvo. V tejto veci prijala aj trestné oznámenie. Viaceré osoby majú po útoku zranenia.

Incident potvrdil organizátor podujatia. „Je nám to veľmi ľúto a do budúcnosti spravíme všetko pre to, aby sa podobné incidenty už neopakovali,“ uviedol organizátor podujatia občianske združenie Informačné a konzultačné centrum Dvere Skalica.

Platforma žiada riešenie

Platforma vyzýva na vyšetrenie prípadu a žiada od ministra spravodlivosti Viliama Karasa riešenie. „V prípade, že sa potvrdí, že došlo k nenávistnému útoku pre príslušnosť k LGBT+ menšine, páchatelia by mali čeliť prísnemu trestu,“ uviedla platforma.

„Útok v Skalici dokazuje, že bagatelizovanie násilia voči LGBT+ menšine vedie k stupňovaniu nenávisti a násilia,“ upozorňuje poslankyňa a bývalá primátorka Skalice Anna Mierna.

„Minister spravodlivosti musí čím skôr predstúpiť pred verejnosť so zákonmi, ktoré zrovnoprávnia ľudí LGBT+ menšiny s majoritou,“ dodala. Platforma za dlhodobé riešenie považuje registrované partnerstvá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko