Na hlavný obsah

Deti potrebujú humanitárnu pomoc najviac od konca druhej svetovej vojny

A to vo viacerých krajinách sveta.

Deti potrebujú humanitárnu pomoc najviac od konca druhej svetovej vojny
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Humanitárnu pomoc potrebuje v súčasnosti najviac detí od skončenia druhej svetovej vojny. Deti a ich rodiny po celom svete trpia v dôsledku kríz, konfliktov, epidémií, vysídľovania a zvyšujúcej sa miery podvýživy, uviedol v piatok (30. 12.) Detský fond OSN (UNICEF). Vyplýva to zo správy agentúry ANSA.

„Bezprecedentné záplavy v Južnom Sudáne mali devastujúce dôsledky pre tamojšie rodiny. Úroda bola zničená, pastviny zaplavené a rodiny nútené ujsť z domovov,“ upozornil hovorca Detského fondu OSN pre Taliansko Andrea Iacomini.

Ďalej spomenul tohtoročné rozsiahle záplavy v Pakistane, ktoré postihli milióny ľudí, ako aj situáciu v Keni, ktorá zápasí s najhorším suchom za 40 rokov.

Politická nestabilita, environmentálne zmeny, ako aj hospodárska a zdravotnícka kríza prispeli k vnútornému vysídleniu približne 1,7 milióna ľudí v západoafrickej Burkine Faso, pričom 60 percent z nich tvoria maloletí.

Osem rokov trvajúca vojna v Jemene si vyžiadala už viac než 11.000 zabitých alebo zmrzačených detí. Viac než dva milióny tamojších detí mladších než päť rokov trpia  podvýživou.

Podľa UNICEFU je situácia mnohých detí veľmi ťažká aj v Konžskej demokratickej republike, Mjanmarsku či na Haiti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet