Na hlavný obsah

Diskusia k odvolávaniu vlády je plná emócií a osobných útokov

Odvolávanie inicioval bývalý koaličný partner – strana SaS.

Diskusia k odvolávaniu vlády je plná emócií a osobných útokov
Foto: RTVS

Parlament začal rokovať o odvolávaní vlády Eduarda Hegera (OĽANO). Mimoriadnu schôdzu inicioval bývalý koaličný partner – strana SaS. Pomohol jej v tom Hlas-SD. Diskusia k pádu menšinovej vlády je emotívna.

Chaos, nerešpektovanie pravidiel či zlé nápady ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Toto je len časť dôvodov, prečo chce SaS odvolať vládu. Richard Sulík tvrdí, že Slovensko má papierového premiéra. Krajinu v skutočnosti vedú Igor Matovič s predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina).

„Dvaja lídri koalície – Matovič a Kollár – nemajú riadne vzdelanie. Prebíjali sa životom, každý z nich bezpochyby úspešne, ale chýba im kultúra vzdelania a chýba im rešpekt k pravidlám,“ vyhlásil Sulík.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Napriek tomu, že vládu sa pokúša odvolať najmä strana SaS, premiér Eduard Heger veľkú časť svojho prejavu venoval bývalým vládam Smeru.

„Bol to október roku 2011. Na tomto mieste sa udialo zlomové hlasovanie, takisto tu sedel vtedy v opozičných laviciach Robert Fico a Peter Pellegrini. A čakajú aj dnes. Ale dnes čakajú ešte netrpezlivejšie. Pretože čakajú na to, či budú môcť umlčať spravodlivosť,“ vyhlásil premiér.

„Najväčším problémom Slovenskej republiky je dnes, žiaľ, vláda Eduarda Hegera, Igora Matoviča a Borisa Kollára,“ reagoval na jeho slová Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Diskusia k odvolávaniu vlády je plná vášní a osobných útokov. Boris Kollár vyčíta strane SaS, že pre rodinný balík, ktorý prešiel s podporou kotlebovcov, opustili koalíciu a teraz chcú s nimi hlasovať za pád vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko