Na hlavný obsah

Dve deti zahynuli pri požiari domu na severe Francúzska

Z horiaceho domu sa nepodarilo dostať.

Dve deti zahynuli pri požiari domu na severe Francúzska
Na ilustračnej snímke požiar domu. Foto: Unsplash

Dve deti v sobotu (24. 12.) ráno zahynuli pri požiari domu v meste Selles v Normandii na severe Francúzska, kde s rodinou trávili vianočné sviatky. S odvolaním sa na úrady z departementu Eure o tom informovala agentúra AFP.

Obeťami sú sedemročné dievča a jedenásťročný chlapec, ktorým sa nepodarilo z horiaceho domu dostať. Utrpeli zástavu dychu a srdcovej činnosti. Tretie dieťa sa hasičom podarilo oživiť.

Asi 12-ročné dievča previezli vo vážnom stave vrtuľníkom do nemocnice v Paríži.

Celkovo sa v dome na oslavu vianočných sviatkov zišlo päť dospelých a päť detí, išlo o štyri generácie jednej rodiny. Viacerým z nich, vrátane 92-ročnej prababičky, sa podarilo utiecť, „tri deti sa nedokázali dostať von a zostali vo vnútri“, uviedla zástupkyňa departementu Eure Isabelle Dorliatová-Ibatová.

Plamene sa rozšírili po celom dome

Hasičov o požiari informovali o 03.45 h ráno. Na miesto dorazili veľmi rýchlo. Plamene sa ale už rýchlo rozšírili po celom dome. Príčina požiaru sa teraz vyšetruje, uviedla zástupkyňa departementu Eure Isabelle Dorliatová-Ibatová.

Malá normandská dedina Selles, ktorá má len asi 500 obyvateľov, je po tragédii v šoku. Ako opísal fotograf agentúry AFP, hasiči boli na mieste nešťastia ešte dlhé hodiny. Dom zasiahnutý plameňmi zhorel takmer kompletne.

Pri požiari zasahovalo viac ako 80 hasičov, policajtov aj ďalších príslušníkov záchranných zložiek. „Je to šialené, nemám slov,“ citoval web stanice France Bleu miestneho starostu Gérada Platela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet