Na hlavný obsah

EÚ pohrozila Muskovi, že zakáže twitter

Píše denník Financial Times.

EÚ pohrozila Muskovi, že zakáže twitter
Aplikácia twitter v mobilnom telefóne. Foto: pexels.com

Európska únia údajne varovala amerického podnikateľa a miliardára Elona Muska, že twitter zakáže, ak nebude dodržiavať prísne pravidlá o moderovaní obsahu. Informoval o tom v stredu (30. 11.) denník Financial Times (FT) s odvolaním sa na svoje zdroje.

Eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton podľa FT pohrozil Muskovi zákazom počas stredajšieho videohovoru.

Breton najbohatšiemu mužovi sveta povedal, že musí dodržiavať zoznam pravidiel, ktoré sa stanovujú v novom zákone o digitálnych službách. Týka sa to zamedzenia „svojvoľného“ prístupu k obnoveniu zakázaných používateľov a súhlasu s „rozsiahlym nezávislým auditom“ platformy, uvádza FT.

Twitter bude musieť podľa Bretona zaviesť transparentné pravidlá pre používateľov, výrazne posilniť moderovanie obsahu a chrániť slobodu prejavu, odhodlane bojovať proti dezinformáciám a obmedziť cielenú reklamu. Musk sa zatiaľ k správe verejne nevyjadril, no už skôr uviedol, že twitter bude dodržiavať všetky príslušné zákony.

Musk po kúpe sociálnej a mikroblogovacej siete twitter koncom októbra tohto roku avizoval viaceré zmeny v jej fungovaní. Okrem iného začal s hromadným prepúšťaním, v rámci ktorého prišla o prácu viac než polovica zamestnancov spoločnosti. A to vrátane tých, ktorí mali na starosti sledovanie dodržiavania pravidiel upravujúcich zverejňovanie obsahu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet