Na hlavný obsah

Europol zadržal 250 ton nelegálnej pyrotechniky

Našli ich neďaleko hraníc s Holandskom.

Europol zadržal 250 ton nelegálnej pyrotechniky
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Polícia zhabala v rámci razie v bunkri v Nemecku neďaleko hraníc s Holandskom približne 250 ton nelegálnej ťažkej zábavnej pyrotechniky. V utorok (20. 12.) to oznámil Európsky policajný úrad (Europol). Pyrotechnika sa mala použiť počas osláv príchodu Nového roka v Holandsku. Informovala o tom agentúra AP.

Polícia urobila raziu približne 20 kilometrov od holandského mesta Enschede. Zasahovali v rámci vyšetrovania holandskej zločineckej skupiny obchodujúcej s „nebezpečnou, vysoko výbušnou zábavnou pyrotechnikou,“ uviedol Europol vo vyhlásení. Na vyšetrovaní sa podieľala aj nemecká a holandská polícia.

„Podozriví zapojení do tohto nezákonného plánu sa pokúsili obísť prísne predpisy na predaj zábavnej pyrotechniky a vydávali sa za legálnu spoločnosť registrovanú na predaj povolenej zábavnej pyrotechniky,“ uviedol Europol.

„Podozriví skladovali ťažkú zábavnú pyrotechniku na nezabezpečených miestach, pričom mimoriadne nebezpečný tovar nelegálne predávali verejnosti. A to aj napriek tomu, že predaj takýchto ohňostrojov je zakázaný,“ dodal Europol. V súvislosti s prípadom v Holandsku zatkli dvoch podozrivých.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet