Na hlavný obsah

Kauzu falošného lekára v dome seniorov ani po štyroch rokoch stále neukončili

Kuchár a upratovačka podávali pacientom rôzne liečivá.

Kauzu falošného lekára v dome seniorov ani po štyroch rokoch stále neukončili
Obžalovaný Ivan Biháry na súde. Foto: TASR

Kauzu falošného lekára v zariadení pre seniorov ani po vyše štyroch rokoch stále neuzavreli. Prípad odhalili ešte v lete 2018. Klientom podával lieky či infúzie vyučený kuchár a asistentku mu robila upratovačka. V kauze preverovali desiatky úmrtí seniorov a niektorých museli aj exhumovať. Súdny proces sa pre prieťahy, ale aj pre zmenu sudcu, stále neukončil.

Polícia sa do prípadu obula pred štyrmi rokmi v lete. Padli obvinenia za poškodenie zdravia. „Podávali osobám umiestneným v zariadení na Haydukovej ulici rôzne liečivá aj napriek skutočnosti, že na takéto úkony nemali predpísanú odbornú spôsobilosť,“ priblížil vtedy hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislavbe Michal Szeiff.

Ošetrovateľka Vanesa, pôvodne upratovačka, sa ku všetkému priznala. Vyučený kuchár Ivan Biháry však nie a po dvoch rokoch sa dostal spoza mreží.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Súdny proces bol už takmer vo finále, no vtedajší sudca bol dlhodobo chorý. Následné pridelenie spisu iným sudcom spôsobilo, že s prípadom sa dlho nič nedialo. Po takmer troch rokoch prišla dvojica falošných zdravotníkov na súd opäť.

„Podával aj infúzie, nemal s tým najmenší problém. Najhoršie bolo to, že oni sa tam zabávali, pili tam, fajčili. Bol opitý, o tretej ráno robil vizitu klientom. Toto bol aj dôvod, prečo nás veľa zdravotníkov odtiaľ odišlo,“ povedala bývalá opatrovateľka zariadenia IRIS.

Z podávania liekov ho usvedčuje aj jeho pomocníčka. Tá navyše priznala, že v zariadení sa robili párty. Proces pokračuje v marci

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko