Na hlavný obsah

Kilde zvíťazil v zjazde vo Val Gardene

Vyhral tretí zo štyroch zjazdov v tejto sezóne.

Kilde zvíťazil v zjazde vo Val Gardene
Nór Aleksander Aamodt Kilde sa teší v cieli zjazdu Svetového pohára alpských lyžiarov v talianskom stredisku Val Gardena. Foto: TASR

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde triumfoval v sobotnom (17.12.) zjazde Svetového pohára vo Val Gardene.

Obhajca malého krištáľového glóbusu zvíťazil v talianskom stredisku s náskokom 35 stotín sekundy pred Francúzom Johanom Clareym a upevnil si vedúce postavenie v priebežnej klasifikácii disciplíny.

Tretí skončil domáci Mattia Casse (+0,69), ktorý dosiahol vo veku 32 rokov prvé pódiové umiestenie v kariére. Slovák Martin Bendik obsadil 60. miesto so stratou 5,10 sekundy.

Tridsaťročnému Kildemu ideálne vyšla kľúčová pasáž vedúca cez horskú lúku Ciaslat. Pred ňou zaostával za dovtedy vedúcim Clareym o štyri desatiny, no následné „ťavie hrby“ prešiel optimálne a získal v nich na Francúza sekundu.

Kilde potvrdil výbornú formu, vyhral tretí zo štyroch zjazdov v tejto sezóne. Celkovo má na konte už 17 prvenstiev v prestížnom seriáli. Na zjazdovke Saslong zaznamenal celkovo svoj piaty triumf, z toho tretí v kráľovskej alpskej disciplíne.

Na čele celkového poradia zostal Marco Odermatt, ktorý vedie s náskokom 115 bodov pred Kildem. Švajčiar obsadil v sobotu šieste miesto (+0,92).

Nedarilo sa víťazovi štvrtkového (15. 12.) skráteného zjazdu Vincentovi Kriechmayrovi, Rakúšan skončil až v tretej desiatke výsledkovej listiny.

Lyžiari sa teraz presúvajú do Alta Badie, kde ich čakajú v nedeľu (18. 12.) a pondelok (19. 12.) dva obrovské slalomy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport