Na hlavný obsah

Vlhová nedokončila zjazd, zvíťazila Talianka Goggiová

Konkurentka Shiffrinová skončila štvrtá.

Vlhová nedokončila zjazd, zvíťazila Talianka Goggiová
Talianka Sofia Goggiová máva fanúšikom po zjazde Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom stredisku St. Moritz. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila svoju prvú rýchlostnú disciplínu sezóny. V sobotnom (17. 12.) zjazde Svetového pohára vo švajčiarskom St. Moritzi vypadla krátko pred tretím medzičasom.

Svoj tretí triumf v sezóne slávila Talianka Sofia Goggiová, ktorá dokázala vyhrať aj so zlomenými dvomi prstami. Druhá Slovinka Ilka Štuhecová za ňou zaostala o 43 stotín sekundy, tretie miesto obsadila Nemka Kira Weidleová (+0,52).

Vlhová vynechala prvé tri tohtosezónne zjazdy i jednu super-G. V piatok (16. 12.) sa v prvom zjazde v St. Moritzi nepredstavila, keďže v nepriaznivom počasí nechcela zbytočne riskovať.

O deň neskôr sa však poveternostné podmienky výrazne zlepšili, zjazdovku Corviglia zalialo slnko a slovenská reprezentantka sa postavila na štart.

S číslom 32 nezačala zle a na druhom medzičase mala prijateľný odstup 0,48 s. Potom však po jednom zo skokov zaletela ďaleko mimo líniu a už sa nezmestila do ďalšej bránky. V sobotu tak nebola klasifikovaná.

Zranenie jej nezabránilo triumfovať

Líderka disciplíny Goggiová si v piatkovom zjazde, v ktorom skončila na druhom mieste, zlomila pri náraze do bránky ukazovák a prostredník na ľavej ruke.

Ešte večer absolvovala v Miláne operáciu, pri ktorej jej spevnili zlomené kostičky kovovou doštičkou a skrutkami, a na druhý deň sa so zabandážovanou rukou postavila na štart.

Olympijská šampiónka z Pjongčangu 2018 napriek hendikepu predviedla svoju typickú riskantnú jazdu, zvolila odvážnu líniu a do cieľa prišla s vyše polsekundovým náskokom na dovtedy vedúcu Weidleovú.

Jej čas dokázala atakovať už len Štuhecová, ktorá bola hore v zelených číslach, no v strednej časti dvakrát vyšla mimo stopu a napokon sa zaradila na druhú pozíciu.

Preteky mala dobre rozbehnuté aj Shiffrinová, v tiahlych zákrutách i spodnej kĺzavej časti však stratila a skončila tesne za pódiom. Američanka sa udržala na čele celkovej klasifikácie SP, pred Goggiovou má náskok 50 bodov. Vlhová stráca na Shiffrinovú 135 bodov.

Tridsaťročná Goggiová dosiahla jubilejný dvadsiaty triumf v kariére, z toho 15. v zjazde. Upevnila si pozíciu na čele priebežného poradia disciplíny.

Jej krajanka a víťazka piatkového prvého zjazdu v St. Moritzi Elena Curtoniová sa nevyhla viacerým chybám a skončila na ôsmom mieste (+1,16). V nedeľu (18. 12.) zakončí program v St. Moritzi super-G (11.30).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport