Na hlavný obsah

Kranjec na čele po 1. kole obrovského slalomu

Adam Žampa postúpil z 29. miesta.

Kranjec na čele po 1. kole obrovského slalomu
Slovinec Zan Kranjec počas 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov v talianskom stredisku Alta Badia. Foto: TASR

Slovinský lyžiar Žan Kranjec sa usadil na čele po 1. kole nedeľného (18. 12.) obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskej Alta Badii viedol pred Nórmi Henrikom Kristoffersenom (+0,60 s) a Lucasom Braathenom (+0,73).

Slovenský reprezentant Adam Žampa postúpil tesne z 29. miesta so stratou 3,83 sekundy na lídra, jeho bratovi Andreasovi ušlo druhé kolo o 14 stotín.

Kranjec vykročil za prvým víťazstvom po takmer troch rokoch. Na náročnej zjazdovke vyštartoval ako štvrtý v poradí, zrýchlil najmä v druhej polovici trate a nikto sa k nemu nedokázal priblížiť na menej ako pol sekundy.

Starší z bratov Žampovcov štartoval s číslom 43 a už na prvom medzičase strácal 97 stotín. Manko však dokázal udržať v norme a tesne sa zmestil do postupovej tridsiatky.

Andreas Žampa vyšiel na zjazdovku ako 51. v poradí a obsadil 35. miesto. Preteky nedokončil po chybe Nór Aleksander Aamodt Kilde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport