Na hlavný obsah

Lavrov: Západ a Ukrajina chcú poraziť Rusko na bojovom poli a následne ho zničiť

Protiruské smerovanie USA označil za čoraz ostrejšie a komplexnejšie.

Lavrov: Západ a Ukrajina chcú poraziť Rusko na bojovom poli a následne ho zničiť
Na snímke ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP

Spojené štáty chcú so svojimi spojencami zo Severoatlantickej aliancie a s Ukrajinou poraziť Rusko na bojovom poli a zničiť ho. Uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore, ktorý bol zverejnený v pondelok (27. 12.). Informovala o tom agentúra Reuters.

„Kroky krajín kolektívneho Západu a (ukrajinského prezidenta Volodymyra) Zelenského, ktorý je ním ovládaný, potvrdzujú globálny charakter ukrajinskej krízy,“ povedal Lavrov pre ruskú tlačovú agentúru TASS, z ktorej Reuters citoval.

Podľa jeho slov nie je tajomstvom, že „strategickým cieľom Spojených štátov a ich spojencov z NATO je poraziť Rusko na bojisku v rámci mechanizmu na výrazne oslabenie či dokonca zničenie“ Ruska.

Šéf ruského rezortu diplomacie tiež povedal, že Moskva a Washington v súčasnosti nemôžu udržiavať normálne vzťah. Z toho Lavrov obviňuje administratívu amerického prezidenta Joea Bidena.

„Objektívne nemôžeme udržiavať normálnu komunikáciu s Bidenovou administratívou, ktorá za svoj cieľ deklaruje spôsobiť našej krajine strategickú porážku,“ uviedol ruský minister zahraničných vecí. Dodal, že „konfrontačné protiruské smerovanie Washingtonu sa stáva čoraz ostrejším a komplexnejším“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet