Na hlavný obsah

Martin Borguľa a Ján Krošlák vystúpili z poslaneckého klubu Sme rodina

Urobili tak tesne pred hlasovaním o nedôvere vláde.

Martin Borguľa a Ján Krošlák vystúpili z poslaneckého klubu Sme rodina
Na snímke rokovacia sála Národnej rady SR. Foto: TASR

Poslanec Martin Borguľa vystúpil z poslaneckého klubu Sme rodina. Urobil tak tesne pred hlasovaním o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Zdôvodnil to tým, že nechce, aby jeho hlasovanie vrhalo tieň na jeho kolegov z klubu.

„Pred dnešným hlasovaním o páde vlády, som sa rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu Sme rodina. Je to moje, osobné, dobrovoľné rozhodnutie. Nechcem aby moje hlasovanie vrhalo tieň na kolegov a kamarátov v našom klube,“ napísal v utorok (13. 12.) na sociálnej sieti.

„Môj hlas majú do poslednej chvíle v rukách, tak ako som nedávno zverejnil, dvaja ľudia: premiér Heger a minister Mikulec,“ dodal

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) má podľa neho za sebou „také enormné množstvo profesionálnych, ale aj ľudských zlyhaní, že dávno nemá čo hľadať na svojom mieste. Žiaľ, takému premiérovi, ktorý toto nevidí alebo nechce vidieť, dôveru vysloviť nemôžem,“ vyhlásil Borguľa.

Zároveň zdôraznil, že ho to neťahá do žiadneho iného poslaneckého klubu.

Krošlák aj Vorobelová zahlasujú za pád vlády

Svoje rozhodnutie hlasovať za pád vlády oznámil tesne pred samotným hlasovaním aj ďalší poslanec Sme rodina Ján Krošlák.

„Ja som sa rozhodol hlasovať za pád vlády pod taktovkou Igora Matoviča. Áno, Igora Matoviča, lebo vláda Eduarda Hegera tu nikdy nebola a Igor Matovic aj po svojom odchode z premiérskeho kresla neprestal škodiť tejto krajine. Dnes nebudem hlasovať za návrat mafie a koniec demokracie, ale za odchod sekty, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine,“ oznámil na sociálnej sieti.

Zároveň takisto oznámil vystúpenie z poslaneckého klubu Sme rodina.

Svoj úmysel hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde avizovala na sociálnej sieti aj nezaradená poslankyňa Slavěna Vorobelová. „Pre mňa je najdôležitejšie, aby vláda bola v prvom rade proslovenská. Neviem, komu sľuboval vernosť Eduard Heger, ale ja som sľúbila vernosť slovenskému národu a Slovenskej republike, a preto moje rozhodnutie je aj v tomto prípade jednoznačné,“ oznámila.

O návrhu na vyslovenie nedôvery vláde budú poslanci hlasovať v utorok (13. 12.) o 11.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko