Na hlavný obsah

Ministerstvo hospodárstva radí, ako šetriť energie

Približne tretinu energií spotrebuje na Slovensku priemysel.

Ministerstvo hospodárstva radí, ako šetriť energie
Približne tretinu energií spotrebuje na Slovensku priemysel. Ďalších 30 % domácnosti a 26 % doprava. Foto: RTVS

Poďme šetriť spolu. Heslo informačnej kampane na podporu úspory energie. Spustil ju rezort hospodárstva v spolupráci so Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA). Ponúkajú aj rady a tipy pre domácnosti, či energeticky náročné podniky.

Približne tretinu energií spotrebuje na Slovensku priemysel. Ďalších 30 % domácnosti a 26 % doprava. Zvyšok spotreby pripadá na verejnú správu a služby. Energie sú najväčšou položkou rozpočtov domácností a firiem. Kampaň ,,Šetríme pre nás“ má preto pomôcť motivovať k šetreniu.

„Ak hovoríme o tom, že chceme šetriť, tak, samozrejme, či je to podnik alebo domácnosť, v prvom rade bude musieť vedieť, aké náklady má. Musí si pozrieť všetky svoje vstupy, ktoré má a potom sa môžeme baviť o tom, kde a ako ušetriť,“ ozrejmuje Stanislav Jurkovič, generálny riaditeľ SIEA.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

,,Po konzultácii s nami vám odporučíme, ktoré opatrenia sa vám oplatia a v akom poradí ich je vhodné realizovať,“ priblížila Sylvia Pálková, riaditeľka odboru komunikácie SIEA.

Úspora sa týka nielen samotných financií, ale aj energetických surovín a to najmä zemného plynu. Šetrenie tak môže zásadne pomôcť v terajšej ale aj nasledujúcej vykurovacej sezóne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko