Na hlavný obsah

Na parížskej železničnej stanici zatkli dvoch mužov

Vyhrážali sa "všetko vyhodia do vzduchu".

Na parížskej železničnej stanici zatkli dvoch mužov
Na ilustračnej snímke príslušníci francúzskej polície. Foto: TASR/AP

Francúzska polícia v piatok (30. 12.) ráno zadržala na stanici Montparnasse v Paríži dvoch mužov, ktorí sa vyhrážali, že „všetko vyhodia do vzduchu“. Mali pri sebe deväť plynových fliaš.

Polícia obvinila oboch zadržaných z propagácie terorizmu. Muži boli bezdomovci a minimálne jeden z nich bol posilnený alkoholom, informoval denník Le Figaro.

Päťdesiatjedenročný Francúz a dvadsaťdeväťročný cudzinec sa pohybovali po stanici a opakovane sa vyhrážali. Polícia ich zadržala približne o 7.45 h a odviedla na policajnú stanicu, kde obaja muži zopakovali svoje výpovede.

Muži síce mali plynové fľaše, ale tie sú samy o sebe neškodné. Dvojica navyše nemala žiadne detonačné zariadenie, uviedol Le Figaro s odvolaním sa na informované zdroje.

Bez povolenia na pobyt vo Francúzsku

Mladší z mužov tvrdil, že pochádza z Líbye. Neskôr sa ukázalo, že je zrejme z Tuniska. Podľa agentúry Reuters bol zadržaný Francúz opitý a možno má psychické problémy. Druhý zadržaný nemá povolenie na pobyt vo Francúzsku, uviedla prokuratúra.

Podľa televízie BFM TV ani jeden zo zadržaných nebol na zozname osôb podporujúcich extrémizmus.

Pyrotechnici prehľadali stanicu a nenašli žiadne potenciálne nebezpečné predmety. Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin napriek tomu nariadil okamžité posilnenie bezpečnostných kontrol na staniciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet