Na hlavný obsah

Na veliteľstve poľskej polície explodoval dar z Ukrajiny, generál sa zranil

Je v nemocnici na pozorovaní.

Na veliteľstve poľskej polície explodoval dar z Ukrajiny, generál sa zranil
Na ilustračnej snímke sú vlajky Poľska a Ukrajiny. Foto: Unsplash/ Koláž RTVS

Na hlavnom veliteľstve poľskej polície explodoval jeden z darčekov, ktoré policajný veliteľ dostal počas nedávnej návštevy Ukrajiny.

Šéf poľskej polície, generál Jaroslaw Szymczyk utrpel ľahké zranenia a je v nemocnici na pozorovaní, informovali poľské médiá s odvolaním sa na komuniké ministerstva vnútra.

„Neoficiálne sme sa dozvedeli, že príčinou bolo náhodné odpálenie náboja z granátometu, ktorý sa do Poľska dostal z Ukrajiny,“ uviedla televízia TVN 24 na svojom webe.

Náboj z granátometu podľa stanice zasiahol múr v pracovni hlavného veliteľa a generál Szymczyk utrpel škrabance a rezné rany. Bezprostredne po výbuchu ohluchol, no po niekoľkých hodinách sa mu sluch vrátil.

Incident sa stal v stredu (14. 12.) ráno. „V miestnosti susediacej s pracovnou hlavného veliteľa došlo k výbuchu,“ potvrdilo ministerstvo podľa TVN 24.

„Vybuchol jeden z darov, ktoré veliteľ dostal počas pracovnej návštevy Ukrajiny v dňoch 11.
a 12. decembra, kedy sa stretol s velením ukrajinskej polície a záchranárov,“ dodalo. Vybuchol podľa neho darček od jedného z ukrajinských náčelníkov.

Televízia pripomenula prvé neoficiálne informácie, že sa v sídle veliteľstva zrútili dva stropy, pričom zranenia utrpel pracovník ochrany. Podľa nemenovaného informátora bol počuť výbuch a na miesto povolali pyrotechnikov.

Zišlo sa tam aj množstvo policajných vozidiel. Policajný hovorca spočiatku potvrdzoval len poškodenie stropu v miestnosti stráženia. Ďalších podrobností sa zdržal s odvolaním sa na to, že ide o utajované pracovisko.

Potvrdili ďalšie zranenie

Ministerstvo vnútra vo štvrtok (15. 12.) popoludní potvrdilo, že aj civilný zamestnanec hlavného veliteľstva utrpel ľahké zranenia, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu. Poľská strana podľa komuniké požiadala ukrajinskú o vysvetlenie. Incidentom sa zaoberá prokuratúra.

TVN 24 dodala, že podľa zdravotníkov sa so zranením hlavy hospitalizoval 50-ročný robotník, ktorý zrejme pracoval na opravách v budove policajného veliteľstva a pravdepodobne mu niečo spadlo na hlavu. Stav zraneného označili zdravotníci za dobrý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet