Na hlavný obsah

Najmenej 19 ľudí zahynulo pri požiari v kambodžskom hoteli s kasínom

Požiar sa podarilo uhasiť.

Počet obetí mohutného požiaru v kasíne a hoteli v Kambodži stúpol na 19 mŕtvych a 50 zranených. Ďalší ľudia sú však stále nezvestní a bilancia obetí tak zrejme porastie, až sa hasiči a záchranári dostanú do zatiaľ neprístupných častí budov.

Niekoľko zranených je navyše vo veľmi vážnom až kritickom stave, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na kambodžskú políciu.

„V tejto fáze máme potvrdených 19 mŕtvych. Celkový počet obetí sa môže ešte zvyšovať,“ povedal AFP Sek Sokhomm, riaditeľ informačnej služby kambodžskej provincie Banteaymeanchey.

Požiar vypukol v komplexe Grand Diamond City v meste Poipet v stredu (28. 12.) okolo 23.30 h miestneho času (17.30 h SEČ).

Nemenovaný zdroj z thajského ministerstva zahraničných vecí povedal, že zranené osoby previezli do nemocníc v thajskej pohraničnej provincii. Požiar sa hasičským jednotkám podarilo uhasiť po vyše 12 hodinách.

Požiar vypukol v podniku nazvanom Grand Diamond City. Jeho príčiny zatiaľ nie sú známe. Na mieste podľa úradov zasahovali posádky 11 hasičských vozidiel a 360 záchranárov, pomáhajú tiež hasiči zo susedného Thajska. Dobrovoľník z thajskej skupiny záchranárov uviedol, že požiar vypukol na prvom poschodí, no rýchlo sa rozšíril aj na ďalšie.

Podľa kambodžskej polície pracuje v Grand Diamond City približne 400 ľudí a podľa miestnych médií sa v čase vypuknutia požiaru v budove nachádzali cudzinci. Podľa thajskej televízie PBS zostalo v komplexe uväznených na 50 Thajcov, personálu i hostí.

„Teraz sa snažíme dostať von z budovy mŕtve telá. Nemyslíme si, že vo vnútri niekto prežil, lebo je tam veľa hustý dym. Aj záchranári musia mať zodpovedajúce vybavenie, inak by vo vnútri nemohli vôbec dýchať,“ dodal jeden z členov záchranného tímu.

V Poipete vyrástlo veľa kasín. Za legálnym hazardom sa tam schádzajú thajskí zákazníci. Kasína sú totiž v ich vlasti zakázané, podotkla AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet