Na hlavný obsah

Pri požiari v domove pre seniorov v ruskom Kemerove zomrelo 22 ľudí

Vypukol na hornom poschodí domu.

Pri požiari v domove pre seniorov v ruskom Kemerove zomrelo 22 ľudí
Na snímke požiar v meste Kemerovo. Foto: Twitter/ nexta_tv

Pri požiari domu pre seniorov v ruskom meste Kemerovo zomrelo 20 ľudí, informovala o tom agentúra TASS. Požiar vypukol v piatok (23. 12.) neskoro večer moskovského času na hornom poschodí domu so súkromnou opatrovateľskou službou. Príčina zatiaľ nie je jasná.

V čase príchodu hasičov bola strecha už v plameňoch, horné poschodie jednoposchodovej budovy úplne zhorelo. Zničené bolo aj prízemie, kde boli obchody, okrem iného s krmivom pre zvieratá. . Ruské úrady pôvodne informovali o dvadsiatich mŕtvych, po uhasení plameňov a inšpekcii ale záchranári našli ďalších dvoch mŕtvych.

„Podľa posledných informácií boli pri prehliadke miesta objavené ďalšie dve telá. Počet mŕtvych tak vzrástol na 22. Ďalších šesť je zranených, dvaja sú hospitalizovaní vo vážnom stave s popáleninami,“ uviedla ruská vyšetrovacia komisia. Lekári následne oznámili, že jeden z ľudí utrpel stredne vážne zranenia, druhý vážne. Stav oboch je však stabilizovaný.

Dom s opatrovateľskou službou patril súkromnej firme. Nebol uvedený v registri, a preto v ňom požiarni inšpektori nerobili pravidelné prehliadky, píše TASS. Záchranári tiež uviedli, že o požiari dostali informácie príliš neskoro. K rýchlemu šíreniu plameňov podľa nich prispeli drevené podlahy a penová izolácia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet