Na hlavný obsah

Niektorí poslanci chcú preložiť hlasovanie o nedôvere vláde

Chcú, aby sa hlasovalo až v januári.

Niektorí poslanci chcú preložiť hlasovanie o nedôvere vláde
Na snímke rokovacia sála Národnej rady SR. Foto: TASR

Poslanci občiansko-demokratickej platformy OĽANO a niektorí nezaradení poslanci vyzývajú na prerušenie rokovania o vyslovení nedôvery vláde. Chcú, aby sa hlasovalo až v januári. 

„Od navrhovateľov sme počuli, že riešením situácie môže byť rekonštrukcia vlády. Potrebujeme viac času, aby sme sa o tejto ich predstave mohli porozprávať. Stojíme tu ako ľudia, ktorí veria v demokraciu, ktorí nechcú pád vlády a predčasné voľby s predpokladaným tragickým výsledkom,“ vyhlásil nezaradený poslanec Martin Klus.

Nezaradený poslanec Juraj Šeliga ponúka sprostredkovanie dohody medzi politickými lídrami koalície a SaS. „Všetkým demokratom hovoríme stop, zastavme sa. Sme pripravení byť mediátormi a mostom, aby sa demokrati  mohli dohodnúť. Richard Sulík v rozprave povedal, že existuje možnosť vytvorenia vlády Eduarda Hegera 2.0. Vytvorme priestor pre spoločné rokovania. Je lepšie zatiahnuť ručnú brzdu na poslednú chvíľu, ako potom sledovať nástup Smeru a Hlasu,“ povedal.

Pred predčasnými voľbami varoval aj minister životného prostredia Ján Budaj (nom. OĽANO). „Tento moment môže byť prelomový, varujeme, že po hlasovaní o nedôvere vláde už nebude nič rovnaké, ako je dnes. Musíme dodržať sľuby, ktoré sme dali voličom, a umožniť im, aby vláde po 4 rokoch vystavili účet za prácu a nie za intrigy a politikárčenie.“

Sulík: Odmietame traumatizovať spoločnosť

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) by od občianskodemokratickej platformy očakávala, že vyzvú Igora Matoviča na odchod a na rekonštrukciu vlády, pretože odloženie hlasovania je odložením problému a nie jeho riešením, uviedol hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Utorkové hlasovanie ukáže, kto podporuje túto vládu. Priestor na rokovanie bol od 6. júla, avšak doteraz nebol nikto z občiansko-demokratickej platformy schopný pomenovať, čo je najväčší problém tejto vlády. Odmietame preto ďalej traumatizovať spoločnosť,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko