Na hlavný obsah

Počet obetí požiaru hotela v Kambodži stúpol na 27

Pátranie stále prebieha, budova je nestabilná.

Počet obetí požiaru hotela v Kambodži stúpol na 27
Na snímke požiar, ktorý vypukol v hoteli spojenom s kasínom v kambodžskom meste Pojpet neďaleko hraníc s Thajskom. Foto: TASR/AP

Na najmenej 27 stúpol počet obetí stredajšieho (28. 12.) požiaru v kambodžskom hoteli spojenom s kasínom, nachádzajúcom sa neďaleko hraníc s Thajskom. Ďalšie dve desiatky ľudí sú stále nezvestní. Oznámil to v piatok (30.12.) tamojší predstaviteľ. Informovala o tom agentúra AFP.

Záchranári aj v piatok stále prehľadávali trosky komplexu zničeného požiarom, ktorý donútil ľudí vo vnútri vyskakovať z okien. Ešte z neho občas stúpal dym. Riaditeľ tlačového oddelenia z provincie Bantíaj Míančeaj dodal, že niektoré z nájdených tiel objavili na schodiskách vo vnútri budovy.

Požiar vypukol v komplexe Grand Diamond City v meste Paojpet v stredu tento týždeň okolo 23.30 h miestneho času (17.30 h SEČ) a v tom čase sa vo vnútri nachádzali stovky ľudí.

Miestne médiá informovali, že v čase požiaru sa v hotelovom kasíne nachádzali aj cudzinci. Nemenovaný zdroj z thajského ministerstva zahraničných vecí povedal, že zranené osoby previezli do nemocníc v uvedenej thajskej pohraničnej provincii.

Do bojov s plameňmi podľa jeho slov vyslali aj hasičské autá z Thajska. Dobrovoľník z thajskej skupiny záchranárov uviedol, že požiar vypukol na prvom poschodí, avšak rýchlo sa rozšíril aj na ďalšie.

požiar v hoteli v Kambodži
Na snímke požiar, ktorý vypukol v hoteli spojenom s kasínom v kambodžskom meste Pojpet neďaleko hraníc s Thajskom.Foto: TASR/AP

Podľa slov nemenovaného záchranára z tejto thajskej skupiny je budova „nestabilná“ a pátranie musí prebiehať opatrne.

Kambodža je jednou z najchudobnejších krajín juhovýchodnej Ázie. Jej občania majú oficiálne zakázané hrať v kasínach. Pozdĺž kambodžsko-thajských hraníc sa však nachádza množstvo takýchto hotelových kasín. Samotné mesto Paojpet je vyhľadávanou dovolenkovou destináciou pre mnohých Thajčanov, v ktorých krajine je taktiež zakázaná väčšina foriem hazardu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet