Na hlavný obsah

Podpredsedníčka Európskeho parlamentu Kailiová sa cíti nevinná, vyhlásil jej advokát

Čelí obvineniu z korupcie.

Podpredsedníčka Európskeho parlamentu Kailiová sa cíti nevinná, vyhlásil jej advokát
Na snímke podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailiová. Foto: Twitter/Le Soir

Podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailiová sa považuje za nevinnú. S korupčnými peniazmi z Kataru nemá nič spoločné, povedal gréckej televízii Open jej advokát. Grécka europoslankyňa čelí obvineniu z korupcie a od piatka (9. 12.) je vo väzbe v Belgicku.

V Grécku jej a jej rodine zmrazili majetok. Akékoľvek pochybenie odmieta aj šéf medzinárodnej odborovej centrály ITUC Luca Visentini, ktorý bol zadržaný v piatok a podmienečne prepustený v nedeľu (11. 12.).

„Jej postoj je, že je nevinná,“ povedal televízii advokát Michalis Dimitrakopulos. „S korupčným financovaním z Kataru nemá nič spoločné,“ dodal. Advokát tiež odmietol komentovať správy tlače, podľa ktorých polícia našla v bydlisku jeho klientky veľkú sumu peňazí v hotovosti.

„Je mi cudzia akákoľvek forma korupcie,“ cituje denník Corriere della Sera šéfa odborovej centrály ITUC Visentiniho. Visentini tvrdí, že proti nemu nebolo vznesené „formálne obvinenie“. Sudcovia mu zakázali komunikovať s obvinenými v prípade a musia ich informovať o cestách mimo Európskej únie.

Domnieva sa, že ho polícia vyšetrovala pre spoluprácu s mimovládnou organizáciou Fight Impunity. Tú riadil bývalý taliansky europoslanec Pier Antonio Panzeri, ktorého vyšetrovatelia podľa denníka Corriere della Sera považujú za hlavu údajnej korupčnej siete.

Podľa Visentiniho bola organizácia riadne akreditovaná u Európskeho parlamentu. Preto nemal dôvod sa domnievať, že vykonáva niečo nekalé.

„Keby som bol korigovaný alebo bol korupčníkom, boli by moje postoje ku Kataru veľmi kladné. Namiesto toho som v predchádzajúcich dňoch uviedol, že reformy uskutočnené touto krajinou boli úplne nedostatočné,“ uviedol Visentini.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet