Na hlavný obsah

Poslanci z občiansko-demokratickej platformy oficiálne opustili poslanecký klub OĽANO

Prestali mať totiž vplyv na rozhodovanie hnutia.

Poslanci z občiansko-demokratickej platformy oficiálne opustili poslanecký klub OĽANO
Na snímke poslanci Národnej rady SR zľava Kristián Čekovský, Monika Kozelová a minister životného prostredia Ján Budaj. Foto: TASR

Poslanci občiansko-demokratickej platforma, ktorá sa postupne formovala v poslaneckom klube hnutia OĽANO od októbra minulého roku, z klubu oficiálne odišli. Informovali o tom v pondelok (19. 12.).

Poslanec Kristián Čekovský uviedol, že práca poslancov občiansko-demokratickej platformy „mala zmysel do momentu, kým sa dalo veriť, že má vplyv na rozhodovanie hnutia“. Odchod poslancov platformy odôvodnil tým, že pre nich „na prvom mieste nie je funkcia, ale verejný záujem“.

Všetci z odídených poslancov podľa jeho slov robili „do poslednej chvíle maximum“ pre to, aby udržali vládu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). „Po vyslovení nedôvery vláde však zostalo jediné riešenie, a to odchod z poslaneckého klubu,“ dodal.

Vytvorenie jednej demokratickej platformy

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) uviedol, že by bolo najlepšie vytvoriť jednu veľkú platformu, ktorá by spájala všetkých demokratických poslancov. „Komunikujeme so všetkými, ktorí o takomto spájaní demokratov hovoria,“ dodal.

Priblížil, že s nimi spolupracuje aj Martin Klus (nezaradený) či Juraj Šeliga (Za ľudí). Diskutuje tiež s nezaradeným poslancom a predsedom strany SPOLU Miroslavom Kollárom. „Vidím aj ďalších, ktorí nesmú zostať bokom,“ dodal.

Poslanci občiansko-demokratickej platformy sú od začiatku proti predčasným voľbám. „Už v minulosti viedli ku katastrofám,“ povedal Budaj. „Nebudeme hlasovať za novelu ústavy,“ doplnil Čekovský.

Šéf envirorezortu zatiaľ nevie, či vystúpi aj z predsedníctva hnutia OĽANO. Premiérovi však svoju funkciu ministra ponúkol. Nepriblížil však, či Heger jeho ponuku prijme.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko