Na hlavný obsah

Pri požiari domova pre seniorov v Česku zomrel jeden človek

Evakuovaných bolo vyše 40 ľudí.

Pri požiari domova pre seniorov v Česku zomrel jeden človek
Ilustračná snímka seniorky. Foto: Unsplash

Jeden človek prišiel o život pri požiari domova s opatrovateľskou službou pre seniorov, ktorý v piatok (9. 12.) večer vypukol v českej obci Libštát v okrese Semily.

Evakuovaných bolo vyše 40 ľudí, ktorí našli dočasné zázemie v miestnej základnej škole, oznámili hovorcovia krajských hasičov a záchrannej zdravotníckej služby.

Vyhlásili druhý stupeň požiarneho poplachu zo štyroch, informovala spravodajská stanica ČT24. Oheň nahlásili približne o 21.30 h, lokalizovali ho zhruba o 22.45 h.

Evakuovaní ľudia boli podľa hovorcu krajskej záchrannej služby Michaela Georgieva pri vedomí. Niektorí sa zrejme nadýchali dymu. Zdravotníci zisťujú, či niektorých budú musieť previezť do nemocnice.

Evakuovaní našli dočasné zázemie v škole

Evakuovaní majú zatiaľ dočasné zázemie v škole a zaistili pre nich podľa hovorcu hasičov núdzové ubytovanie.

Pri záchrane ľudí zo zariadenia spolupracovali s hasiči a zdravotníkmi aj pracovníci domova a policajti. „Okolnosťami a príčinami vzniku tejto tragickej udalosti sa teraz zaoberajú kriminalisti Územného odboru Semily,“ oznámila polícia.

„Na miesto sme vyslali autobus, my sme tam mali niekoľko posádok. Starali sme sa o to, aby evakuovaní mali všetok tepelný komfort. Najväčšou prioritou bolo, aby sme po zdravotnej stránke mali zaistených všetkých pacientov,“ dodal Georgiev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet