Na hlavný obsah

Rusko nemá v pláne anektovať ďalšie časti ukrajinského územia

Uviedol to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Rusko nemá v pláne anektovať ďalšie časti ukrajinského územia
Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Foto: SITA/AP

Kremeľ vo štvrtok (8. 12.) vyhlásil, že Rusko v rámci pokračujúcej ofenzívy v súčasnosti neplánuje anektovať ďalšie časti ukrajinského územia. Informujú o tom agentúra DPA a britské médiá.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov podľa agentúry Interfax uviedol, že „o ničom takom sa nehovorí“. Išlo o odpoveď na otázku, či Moskva chce včleniť do Ruskej federácie ďalšie regióny. A to okrem častí nezákonne anektovanej Luhanskej, Doneckej, Záporožskej a Chersonskej oblasti.

Dodal, že „prinajmenšom v tejto veci nepadli žiadne vyjadrenia“. Rusko má podľa jeho slov ešte „veľa práce“ s „oslobodením“ anektovaných území na juhu a východe Ukrajiny, ktoré sú stále pod kontrolou Kyjeva.

„Mám na mysli Doneckú republiku, ako aj to, čo sa stalo súčasťou Ruskej federácie, a potom sa znova okupovali ukrajinskými silami,“ povedal.

Peskov odmietol vyhlásenia Nemecka, že Ukrajina pri obranných operáciách nemusí obmedzovať výlučne na svoje vlastné územie.

Varoval, že takéto konanie by viedlo k eskalácii konfliktu. Rusko čelí v posledných týždňoch opakovanému ostreľovaniu svojho územia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet