Na hlavný obsah

Sneh skomplikoval dopravu na východnom Slovensku

Problém nemali len osobné autá, ale aj autobusy či kamióny´.

Sneh skomplikoval dopravu na východnom Slovensku
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Košiciach a v Prešove vyhlásili prvý stupeň kalamitnej situácie. Električky v Košiciach nejazdia vôbec, autobusy obmedzene. Magistrát upozorňuje ľudí, aby nevychádzali z domu, pokiaľ to nie je nevyhnutné.

Skrížené autobusy na cestách, dopravné nehody či problémy s pohybom po kašovitom snehu. Do takéhoto dňa sa v nedeľu (11. 12.) prebudili Košičania, Prešovčania, ale aj mnohí ďalší.

Vytvárajú sa aj snehové záveje. Problém nemajú len autá, ale aj autobusy. Niektoré z nich čakali na odťahovú službu aj hodiny.

„Stojím tu už tri hodiny,“ povedal vodič autobusu. Zastavil na kopci, keď sa mu kolesá začali prešmykovať. Snehové jazyky urobili svoje a jazdu skomplikovali aj osobným autám či kamiónom.

Cestári ešte v noci nasadili 24 mechanizmov, ktoré sa snažili bojovať s kalamitou. Počas dňa ich bolo vonku 30.

Električky v nedeľu nejazdili vôbec. Zamrzlo totiž trakčné vedenie. Na spoje sa ľudia nemohli spoľahnúť, preto ak mali niekde namierené, museli ísť pešo. „Išla som taxíkom. Bolo ťažko udržať auto, museli sme ísť po strede cesty,“ povedala Košičanka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Nepriaznivé počasie na východe Slovenska spôsobilo aj výpadky elektriny. Spoločnosť Východoslovenská distribučná aktuálne hlási vyše 70 porúch. Najhoršia situácia je v oblasti rekreačnej lokality Bukovec či na Zemplíne.

Dvadsať centimetrov snehu v Prešove tiež komplikovalo situáciu, no cesty sú už prejazdné. Najhoršie to však vyzerá na úsekoch Chmeľov – Petič, a na cestách treťej triedy.

Mesto Košice vyhlásilo prvý stupeň kalamitnej situácie. Ak aj naďalej bude situáciu na cestách komplikovať sneh s vetrom, magistrát je pripravený vyhlásiť aj druhý stupeň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny