Na hlavný obsah

Snehová kalamita v Košiciach komplikovala dopravu

Spôsobila aj výpadky elektriny.

Snehová kalamita v Košiciach komplikovala dopravu
Vozidlo odhŕňa sneh v Košiciach. Foto: RTVS

Zimné počasie na východe Slovenska naďalej obmedzuje plynulosť dopravy. Autá sa šmýkali na zasnežených cestách, meškala MHD aj vlaky. Situáciu sťažuje vietor a námraza. Zložitý presun mali aj chodci. Pre klzké cesty a chodníky mnohí skončili v nemocnici.

Košičania sa aj v pondelok (12. 12.) zobudili do zasneženého dňa. Snežiť začalo už v noci a neprestalo ani počas dňa. Ľudia mali znovu problém dostať sa do práce. Spoje meškali aj 50 minút. Električky už síce premávali, no počas dňa im zamŕzali výhybky.

Hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík informoval, že vďaka mimoriadnemu cestárov sa mestu v noci na pondelok podarilo spojazdniť všetky električkové trate. Cestári posilnili tímy ľudí aj mechanizmy. V teréne ich bolo 45.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na cestách a chodníkov sa poriadne šmýkalo. V nemocnici pre poranenia končatín a zlomenín skončilo 24 ľudí.

Niektorí Košičania zostali od nedele (11. 12.) bez elektriny. Spoločnosť Východoslovenská distribučná zaznamenala 86 porúch. Elektrinu nemalo približne 51 000 odberných miest.

„K 12.00 h v pondelok môžem povedať, že výpadky elektriny má iba 100 odberných miest,“ skonštatovala hovorkyňa Východoslovenskej energetiky Andrea Danihelová.

Podľa správy ciest Košického samosprávneho kraja sú cesty zjazdné. Pre kamiónovú dopravu uzavreli Dobšinský kopec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny