Na hlavný obsah

Twitter zakáže propagáciu konkurenčných sociálnych platforiem

Ide o najväčšiu zmenu politiky spoločnosti pod vedením Muska.

Twitter zakáže propagáciu konkurenčných sociálnych platforiem
Aplikácia Twitter spustená na mobilnom zariadení. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Twitter v nedeľu (18. 12.) oznámila, že už nebude povoľovať používateľom propagovať svoje účty na mnohých platformách sociálnych médií vrátane Facebooku a Instagramu. Ide o najnovšiu zmenu politiky spoločnosti pod vedením jej nového kontroverzného majiteľa Elona Muska. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Tento krok, ktorý sa týka aj spoločností Mastodon, Post a Truth Social, ako aj agregátorov odkazov na sociálne médiá tretích strán, ako sú Linktr.ee a Ink.bio, prichádza po tom, ako používatelia začali v rámci morálnych zmien na twitteri povzbudzovať svojich sledovateľov, aby si ich príspevky pozerali inde.

Bezplatná propagácia?

„Odteraz už Twitter nebude povoľovať bezplatnú propagáciu konkrétnych platforiem sociálnych médií,“ uvádza sa vo vyhlásení Muskovej kancelárie.

„Na úrovni tvítu aj na úrovni účtu odstránime akúkoľvek bezplatnú propagáciu zakázaných platforiem sociálnych médií tretích strán, ako je napríklad odkazovanie na niektorú z nižšie uvedených platforiem na twitteri alebo poskytovanie svojej adresy bez URL,“ vysvetlila spoločnosť Twitter.

Používatelia tak budú mať zakázané napríklad zverejňovať „Follow me @username on Instagram“, uviedol Twitter.

Osoby, ktoré porušia pravidlá prvýkrát, budú čeliť opatreniam „od požiadavky na odstránenie jedného alebo viacerých tvítov až po dočasné zablokovanie účtu“, dodal Twitter.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet