Na hlavný obsah

USA sužuje extrémne mrazivé počasie. Aerolínie zrušili viac ako 2 000 letov

Najmenej päť štátov vyhlásilo stav núdze.

USA sužuje extrémne mrazivé počasie. Aerolínie zrušili viac ako 2 000 letov
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Aerolínie zrušili v Spojených štátoch pred sviatkami viac ako 2 000 letov pre silnú zimnú búrku. Extrémne mrazivé počasie sužuje USA práve v období zvýšeného cestovného náporu, keď mnoho ľudí plánuje stráviť Vianoce zo svojimi rodinami. Vo štvrtok (22. 12.) o tom informovala agentúra Reuters. 

Americká Federálna správa letectva uviedla, že na Stredozápade USA hlásia výdatné snehové búrky. Tie komplikujú letecké spojenie s mestami Chicago, Detroit a Saint Paul. 

Viac ako 1 500 vnútroštátnych letov bolo v USA zrušených a najmenej ďalších 760 je ohrozených v piatok (23. 12.), vyplýva z údajov zverejnených na webstránke FlightAware. 

Národná meteorologická služba uviedla, že v priebehu niekoľkých hodín v americkom vnútrozemí klesli teploty o 10 stupňov Celzia, píše agentúra AP. 

Na extrémne mrazivé počasie v Spojených štátoch upozornil vo štvrtok aj americký prezident Joe Biden. Podľa jeho slov nejde o bežnú snehovú kalamitu, ktorú si mnoho Američanov pamätá z detstva. „Je to vážne,“ povedal. 

Úrady v najmenej piatich amerických štátoch Kentucky, Missouri, Oklahoma, Georgia a Severná Karolína vyhlásili pre mimoriadne mrazivé počasie stav núdze, píše agentúra AFP. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet