Na hlavný obsah

Víťazom Super-G v Bormiu sa stal Švajčiar Odermatt

Na pódiu skončili aj Kriechmayr s Meillardom.

Víťazom Super-G v Bormiu sa stal Švajčiar Odermatt
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt triumfoval vo štvrtkovom (29. 12.) Super-G Svetového pohára. V talianskom Bormiu predstihol o 64 stotín víťaza stredajšieho (28. 12.) zjazdu Rakúšana Vincenta Kriechmayra a upevnil si post lídra celkového poradia. Tretí skončil so stratou 1,22 s ďalší Helvét Loic Meillard.

Odermatt si pripísal na konto 16. víťazstvo v prestížnom seriáli, už piate v tejto sezóne. Švajčiar nenašiel premožiteľa ani v Super-G v Lake Louise. Triumfoval aj v obrovských slalomoch v Alta Badii, Val d´Isere a Söldene. V Bormiu bol po úvodnom medzičase štvrtý, po druhom však už jazdil v zelených číslach a v cieli bol z toho suverénne najrýchlejší čas.

„Bola to perfektná jazda. Na zľadovatenej trati to nebolo jednoduché, taktika mi však dokonale vyšla. Od začiatku som cítil, že som rýchly, no výsledný čas v cieli ma prekvapil. Nečakal som, že budem mať taký náskok pred konkurentmi,“ povedal 25-ročný Odermatt. Švajčiar je aj na čele priebežnej klasifikácie superobrovského slalomu.

Na štarte chýbal Rakúšan Matthias Mayer, ktorý nečakane oznámil koniec kariéry. Trojnásobný olympijský šampión pre žalúdočné problémy na Stelviu neabsolvoval medzisviatočný zjazd. Pred super-G si síce spravil prehliadku trate, no na štart sa už nepostavil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport