Na hlavný obsah

Vlhová na najlepšie pretekárky nestačila, obsadila siedmu priečku

Zvíťazila Shiffrinová z USA.

Vlhová na najlepšie pretekárky nestačila, obsadila siedmu priečku
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v druhom kole obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu. Foto: TASR

Američanka Mikaela Shiffrinová zvíťazila v stredajšom (28. 12.) obrovskom slalome v rakúskom Semmeringu. Druhá Lara Gutová Behramiová zo Švajčiarska na ňu stratila len 0,10 sekundy. Tretia skončila Talianka Marta Bassinová s odstupom 0,47 sekundy.

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej druhé kolo nevyšlo podľa jej predstáv. Celkovo obsadila siedmu priečku so stratou 1,38 sekundy na víťazku Shiffrinovú.

Shiffrinová bola po prvom kole druhá o 22 stotín za Gutovou-Behramiovou. V druhom predviedla na rozbitej trati plnej terénnych nerovností dravú jazdu a vyšvihla sa na najvyšší stupienok.

Dosiahla 79. víťazstvo v prestížnom seriáli a už len tri triumfy jej chýbajú k tomu, aby sa dotiahla na ženský rekord Lindsey Vonnovej (82). Absolútny rekord drží Švéd Ingemar Stenmark, ktorý získal prvé miesto celkom v 86 pretekoch.

Američanka je suverénne na čele celkového poradia SP o 305 bodov pred Taliankou Sofiou Goggiovou, Vlhovej patrí tretie priečka.

„Pred druhým kolom som bola nervózna. Trať bola hrboľatá, no zvládla som to a podarilo sa mi dostať na prvé miesto. Som rada, že pred štvrtkovým nočným slalomom si aspoň trochu oddýchnem. Ťažko robiť nejaké prognózy, viaceré dievčatá budú mať tie najvyššie ambície,“ povedala Shiffrinová v cieľových priestoroch. 

Nenadviazala na úspech

Vlhová nenadviazala na vystúpenie z utorňajšieho (27. 12.) „obráku“, v ktorom skončila druhá. Slovenka nevyťažila z toho, že trať prvého kola staval jej asistent trénera Matej Gemza a usadila sa na siedmom mieste so stratou 1,42 s na Gutovú-Behramiovú. Na druhom medzičase mala už takmer sekundové manko na líderku.

Ani v druhom kole sa nevyhla viacerým zaváhaniam. V cieli sa zaradila na tretie miesto za Kanaďanku Valerie Grenierovú a Poľku Marynu Gasienicovú-Danielovú. Po pokazených jazdách Švédky Sary Hectorovej a Rakúšanky Kathrin Truppeovej si napokon udržala pozíciu z prvého kola.

„Chcela som niečo viac, dnes to takto vyšlo. V cieli som bola celkom hotová. Snažila som sa byť rýchla, no odišli mi sily,“ priznala v rozhovore pre RTVS Vlhová, ktorú vo štvrtok (29. 12.) čaká nočný slalom. Prvé kolo je na programe o 15.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport