Na hlavný obsah

Amerického herca Aleca Baldwina obžalovali z neúmyselného zabitia

Počas nakrúcania smrteľne postrelil kameramanku.

Amerického herca Aleca Baldwina obžalovali z neúmyselného zabitia
Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe. Foto: TASR/AP

Okresná prokurátorka v štáte Nové Mexiko na juhozápade USA vo štvrtok (19. 1.) obžalovala amerického herca Aleca Baldwina z neúmyselného zabitia. Herec v roku 2021 smrteľne postrelil 42-ročnú kameramanku Halynu Hutchinsovú počas nakrúcania westernu Rust.

Prokurátorka Mary Carmacková-Altwiesová obžalovala z neúmyselného zabitia 64-ročného Baldwina a Hannah Gutierrezovú-Reedovú, ktorá pre film obstarávala zbrane. „Po dôkladnom preskúmaní dôkazov a zákonov štátu Nové Mexiko som rozhodla, že existuje dostatok dôkazov pre vznesenie obžaloby z trestného činu proti Alecovi Baldwinovi a ďalším členom filmového štábu snímky Rust,“ uviedla prokurátorka. „Z môjho pohľadu nikto nestojí nad zákonom a každý si zaslúži spravodlivosť,“ dodala žalobkyňa.

Nakrúcanie nízkorozpočtového filmu sa odohrávalo na ranči Bonanza Creek pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. októbra 2021 vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj.

Predtým mu však oznámili, že zbraň nie je nebezpečná. Dvadsaťštyriročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Asistent réžie David Halls podpísal dohodu o priznaní viny vo veci nedbalého používania smrtiacej zbrane, uviedla prokurátorka.

Podľa zákonov Nového Mexika hrozí za neúmyselné zabitie až 18 mesiacov väzenia a pokuta vo výške 5 000 dolárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet