Na hlavný obsah

Baldwin musel stlačiť spúšť zbrane, dokazuje správa FBI. Herec tvrdil, že to neurobil

Incident označili ako nehodu.

Baldwin musel stlačiť spúšť zbrane, dokazuje správa FBI. Herec tvrdil, že to neurobil
Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe. Foto: TASR/AP

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) dospel k záveru, že herec Alec Baldwin musel stlačiť spúšť zbrane, ktorá zabila kameramanku. Halyna Hutchinsová zomrela vlani pri nakrúcaní filmu Rust, informuje web ABC News.

Baldwin Hutchsinovú zastrelil omylom pri nakrúcaní westernu v Novom Mexiku v októbri minulého roka. V decembrovom rozhovore s televíziou ABC však trval na tom, že spúšť nestlačil. „Spúšť nebola stlačená,“ uviedol. „Ja som spúšť nestlačil,“ dodal. Herec predpokladal, že v zbrani nie je ostrý náboj. Pri nešťastí sa zranil aj režisér Joel Souza.

Testy náhodného výstrelu podľa správy FBI preukázali, že strelná zbraň použitá pri výstrele – revolver Colt kalibru 45 Long Colt – „nemohla vystreliť bez stlačenia spúšťa“.

Forenzná správa je súčasťou trestného vyšetrovania streľby v mieste nakrúcania. Úrad šerifa okresu Santa Fe, ktorý vedie vyšetrovanie, dostal túto správu a ďalšie dokumenty FBI týkajúce sa streľby na začiatku augusta, uviedol úrad šerifa vo štvrtok (11. 8.).

Detektívi čakajú na výpisy hercových hovorov

Dokumenty preskúmal Úrad policajného lekárskeho vyšetrovateľa v Novom Mexiku. Ten smrť Hutchinsovej klasifikoval ako nehodu, vyplýva z pitevnej správy, ktorú získala stanica ABC News.

„Príčinou smrti bolo strelné poranenie hrudníka. Preskúmanie dostupných správ orgánov činných v trestnom konaní nepreukázalo, že by strelná zbraň bola na mieste zámerne nabitá ostrými nábojmi,“ uviedla správa.

„Na základe všetkých dostupných informácií, vrátane absencie zjavného úmyslu spôsobiť zranenia alebo smrť, možno spôsob smrti najlepšie klasifikovať ako nehodu,“ dodala.

Miestny okresný prokurátor zatiaľ v prípade nerozhodol o vznesení obvinenia. Detektívi v rámci vyšetrovania čakajú na výpisy Baldwinových telefónnych hovorov, uviedol vo štvrtok (11. 8.) úrad šerifa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet