Na hlavný obsah

Branislav Paška čelí ďalšej obžalobe

V prípade dokázania viny mu hrozí trest 7 až 12 rokov.

Branislav Paška čelí ďalšej obžalobe
Na snímke obžalovaný Branislav Paška. Foto: RTVS

Synovec bývalého predsedu parlamentu – Branislav Paška stojí opäť pred súdom. Je obžalovaný z machinácie pri nákupe nábytku v košickej nemocnici. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 7 až 12 rokov.

V roku 2014 otvorili v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach nový urgentný príjem za viac ako 26 miliónov eur z eurofondov. Do nového urgentu vedenie nemocnice kúpilo aj nábytok za vyše 200 000 eur. Objednávka nábytku mala byť však výrazne predražená.

„Ten nábytok, ktorý sa obstarával vo verejnom obstarávaní, bol predražený,“ tvrdí Mária Trstenská, prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry.

Za predraženú zákazku mal byť zodpovedný vtedajší šéf oddelenia verejného obstarávania nemocnice Branislav Paška. Košickú nemocnicu mal pripraviť o približne 151 000 eur.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je obžalovaný zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Na hlavnom pojednávaní obžalovaný vyhlásil, že je nevinný,“ uviedla Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Synovec zosnulého expredsedu Národnej rady SR – Pavla Pašku – sa bránil tým, že uvedené rozhodnutie vtedy nemohol ovplyvniť a konal len na pokyn svojich nadriadených. Na súde vo štvrtok (19. 1.) vypovedali traja svedkovia – spoločník firmy, ktorá realizovala verejné obstarávanie a dvaja bývalí zamestnanci nemocnice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko