Na hlavný obsah

Čína: Oblasť Sin-ťiang zasiahlo silné zemetrasenie

Informácie o jeho sile sú zatiaľ nepresné.

Čína: Oblasť Sin-ťiang zasiahlo silné zemetrasenie
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Silné zemetrasenie zaznamenali v pondelok (30. 1.) v Ujgurskej autonómnej oblasti (AO) Sin-ťiang na severozápade Čínskej ľudovej republiky (ČĽR). Bezprostredne však neboli hlásené ani zranenia, ani väčšie škody Vyplýva to zo správy agentúry AP.

Kým čínske centrum pre monitorovanie zemetrasení stanovilo magnitúdu zemetrasenia predbežne na 6,1, americká geologická služba USGS informovala o magnitúde 5,7.

Sin-ťiang, rozsiahly región bohatý na prírodné zdroje, je jedným z najseizmickejších regiónov v ČĽR, hoci väčšina zemetrasení udiera v riedko obývaných oblastiach mimo veľkých miest.

Bezprostredne po otrasoch neboli hlásené poruchy v miestnej elektrickej sieti. Podľa tlačovej agentúry Sinchua ťažba ropy a plynu nebola narušená a nedošlo ani k prerušeniu výroby v zariadeniach petrochemického priemyslu.

AP pripomenula, že zo zemetrasení z nedávneho obdobia si najviac obetí vyžiadali otrasy s magnitúdou 7,9, ktoré v roku 2008 zasiahli provinciu S‘-čchuan, ležiacu južne od Sin-ťiangu. Zahynulo tam vtedy takmer 90 000 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet