Na hlavný obsah

Heger uvažuje nad odchodom z OĽANO

Spolu s niekoľkými ministrami.

Heger uvažuje nad odchodom z OĽANO
Premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: RTVS

Kým predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) hovorí o zbieraní podpisov na novú parlamentnú väčšinu, strana SaS sa pýta, koho vlastne majú podporiť. Liberáli narážajú na vnútrostranícke dianie v hnutí OĽANO. Nad odchodom z hnutia uvažuje Heger a ďalší ministri.

V hnutí OĽANO okrem zbierania podpisov diskutujú o budúcnosti hnutia. Jedna časť si vie predstaviť výmenu na predsedníckej stoličke, druhá nie. V hre je aj možnosť, že Heger spolu s Jaroslavom Naďom (OĽANO) hnutie opustia.

Ak by k ich odchodu došlo, pravdepodobne by sa k nim pridal aj Ján Budaj. Ak by išlo o nový politický projekt, nad jeho podporou uvažuje aj vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Opozičná strana SaS vyhlásila, že nevie, s kým má vlastne o novej parlamentnej väčšine (76 poslancov) rokovať.

„Tak, ako Igor Matovič rozložil celú vládu, rozkladá aj hnutie OĽANO. Všetky diskusie sú preto momentálne v rovine fantazírovania, pokiaľ si OĽANO nevyrieši svoje interné spory a rozkol medzi Igorom Matovičom a Eduardom Hegerom,“ skonštatoval Branislav Gröhling (SaS).

„Mne nikto z SaS netelefonoval, ani nepísal takže som prekvapený touto správou komunikujem s Richardom Sulíkom a on so mnou. Nerozumiem. Teraz mám hárky, kde je napísané, že budú podporovať vládu premiéra Eduarda Hegera,“ skonštatoval Heger.

Pod novú parlamentnú väčšinu sa zatiaľ nepodpísali ani poslanci hnutia Sme rodina. Trvajú na svojom stanovisku – podpisy pod podmienkou predčasných volieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko