Na hlavný obsah

Indická polícia obvinila desať ľudí zo zabitia pre vlaňajší pád mosta

Zahynulo pri ňom 135 ľudí.

Indická polícia obvinila desať ľudí zo zabitia pre vlaňajší pád mosta
Na ilustračnej snímke indická vlajka. Foto: Unsplash

Indická polícia v piatok (27. 1.) obvinila desať ľudí zo zabitia pre vlaňajší pád historického mosta, pri ktorom zahynulo 135 ľudí. Agentúre Reuters to oznámil vysokopostavený úradník. Na zozname je aj generálny riaditeľ firmy, ktorá most prevádzkovala.

V indickom štáte Gudžarát sa vlani v októbri zrútil visutý most. Pri nešťastí prišlo o život 135 ľudí, väčšinou žien a detí, ktoré sa utopili. Historický most dlhý 230 metrov postavili v 19. storočí za britskej nadvlády a po šesťmesačných opravách ho znovu sprístupnili verejnosti len týždeň pred nehodou.

Bezprostredne po nehode zatkli deväť osôb, vrátane manažérov firmy zodpovednej za údržbu stavby a predajcov vstupeniek, ktorí čelia podozreniu, že na most vpustili príliš veľa návštevníkov. V čase nehody na ňom bolo viac ako 400 ľudí. Všetci zatknutí boli spojení s firmou Oreva, zodpovednou za údržbu a prevádzku mosta.

Na zoznam ľudí spájaných so zrútením mosta nanovo pribudol generálny riaditeľ firmy Oreva Džajsukh Patél, vyrozumenie by mal dostať v pondelok (30. 1.), píše server Indian Express. Polícia má však podozrenie, že sa Patél pokúsil opustiť krajinu.

Policajný dokument má 1 262 strán, na zozname obvinených sú aj dvaja manažéri skupiny Oreva, dvaja predavači z pokladne, traja členovia ochranky a dvaja ľudia z firmy, ktorú Oreva najala na opravu mosta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet