Na hlavný obsah

Kanada si predvolala ruského veľvyslanca

Dôvodom bol útok na obytný dom v Dnipre.

Kanada si predvolala ruského veľvyslanca
Výšková obytná budova v Dnipre, ktorú zasiahol raketový útok ruskej armády. Foto: TASR/AP

Kanada si v stredu (18. 1.) predvolala ruského veľvyslanca v súvislosti s raketovým útokom Moskvy na ukrajinské mesto Dnipro. V sobotu (14. 1.) pri útoku zahynulo najmenej 45 ľudí vrátane detí. Uviedla to šéfka kanadskej diplomacie Melanie Jolyová. Informovala o tom agentúra Reuters.

Veľvyslanca Olega Stepanova si kanadskí predstavitelia predvolali, aby „jasne deklarovali, že neakceptujú absolútnu brutalitu nedávnych útokov Ruska na civilistov v Dnipre,“ povedala Jolyová reportérom v Toronte.

Stepanov sa neskôr vyjadril, že on sám na stretnutí poukázal na „predvídateľnú líniu západnej propagandy“, pričom existujúce nezhody Ruska s Kanadou poskytli len malý priestor pre diplomaciu.

Najkrvavejší útok za tri mesiace

Sobotňajší útok na bytovku v Dnipre bol doposiaľ najkrvavejším za uplynulé tri mesiace trvajúceho bombardovania zo strany Ruska, píše Reuters.

Ukrajina uviedla, že Moskva bytovku zasiahla veľkou protilodnou raketou typu Kh-22. Kremeľ tvrdí, že sobotňajšia vlna raketových útokov nebola namierená proti civilným cieľom.

Kanada, podobne ako iné západné krajiny, uvalila na Rusko rozsiahle sankcie za jeho pokračujúcu inváziu na Ukrajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet