Na hlavný obsah

Kremeľ varuje, že ak Západ pošle Ukrajine tanky, zaplatí za to ukrajinský ľud

Kremeľ opäť varoval západ.

Kremeľ varuje, že ak Západ pošle Ukrajine tanky, zaplatí za to ukrajinský ľud
Na ilustračnej snímke ruská vlajka. Foto: Unsplash

Rusko v pondelok (23. 1.) opäť varovalo, že ak Západ pošle Ukrajine tanky, zaplatí za to ukrajinský ľud. Vyplýva to zo správy denníka The Guardian.

Nemecko zatiaľ stále odoláva diplomatickému tlaku v súvislosti s rozhodnutím, či povolí iným krajinám Ukrajine poslať tanky Leopard 2 nemeckej výroby. Pre zdržanlivý postoj Nemecka sú Kyjev a ostatní spojenci stále viac frustrovaní.

Rozdielne postoje týkajúce sa dodania tankov Leopard na Ukrajinu pritom podľa Kremľa poukazujú na rastúcu „nervozitu“ v NATO.

„Všetky krajiny, ktoré priamo alebo nepriamo pumpujú na Ukrajinu zbrane a zvyšujú jej technologickú úroveň, samozrejme nesú zodpovednosť (za pokračovanie konfliktu),“ povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Dodal, že za takúto „pseudo-pomoc zaplatia cenu Ukrajinci“.

Peskov zároveň odsúdil pripravované americké sankcie voči ruskej súkromnej armáde známej ako Vagnerova skupina. „Nemyslí si, že z praktického hľadiska to má nejaký význam pre našu krajinu a už vôbec nie pre Vagnerovu skupinu,“ povedal Peskov.   

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet