Na hlavný obsah

Kyjev zažil v novoročnú noc ďalšie nálety

Útočili ruské drony.

Kyjev zažil v novoročnú noc ďalšie nálety
Budova daňového úradu, ktorú zničilo ruské ostreľovanie v centre Kyjeva. Foto: TASR/AP

V Kyjeve a okolí bolo počuť výbuchy. Podľa úradov strieľa protivzdušná obrana. V noci z na nedeľu (1. 1.) po celej Ukrajine vyhlásili letecký poplach, napísal server RBK-Ukrajina.

Ukrajinská armáda oznámila, že jej protivzdušná obrana zostrelila 45 iránskych dronov Šáhed, ktoré Rusko používa na vzdušné útoky. Len nad Kyjevom zničili vyše tri desiatky vzdušných cieľov.

Protivzdušná obrana v metropole podľa portálu pravdepodobne strieľala po ruských strelách s plochou dráhou letu a dronoch iránskej výroby, ktoré Rusko používa na vzdušné útoky. Pokiaľ ide o škody, úrady zatiaľ uviedli, že črepiny jednej zostrelenej strely poškodili osobné vozidlo v jednej z kyjevských štvrtí.

„Sláva Ukrajine! Sláva hrdinom!“ vykrikovali podľa agentúry Reuters niektorí Kyjevčania z balkónov, zatiaľ čo jačali sirény varujúce pred náletom.

Kým niektoré oblasti Ukrajiny už varovanie pred náletmi odvolali, v centrálnej časti krajiny podľa agentúry Ukrinform letecký poplach trvá.

Úlomky jednej zničenej strely podľa úradov poškodili osobné vozidlo v jednej z kyjevských štvrtí. Kyjevská radnica oznámila, že dopravný podnik v dôsledku náletov obmedzil prevádzku na jednej z liniek metra, keďže na koľajach jedného otvoreného úseku boli nájdené predmety podobné úlomkom rakiet.

Šéf Kyjevskej oblasti Oleksij Kuleba oznámil, že Rusko s pomocou dronov mierilo na objekty energetickej infraštruktúry. „Predbežne bez obetí. Došlo k poškodeniu infraštruktúry. Záchranné zložky pracovali na miestach nehody celú noc,“ uviedol na sociálnej sieti telegram.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet