Na hlavný obsah

Muža, ktorý v Budapešti zabil nožom policajta, poslal súd na psychiatriu

Ak bol v čase činu príčetný, hrozí mu doživotie.

Muža, ktorý v Budapešti zabil nožom policajta, poslal súd na psychiatriu
Fotografia zavraždeného policajta Pétera Baumanna na policajnom riaditeľstve v Budapešti. Foto: TASR/AP

Súd nariadil zatknutie muža, ktorý sa priznal k minulotýždňovej vražde policajta a k dobodaniu ďalších dvoch príslušníkov policajného zboru. Informuje o tom server magyarnemzet.hu.

Podľa rozhodnutia Budínskeho ústredného obvodného súdu (BKKB) zraneného podozrivého v nedeľu (15. 1.) previezli z nemocnice do Súdneho ústavu pre duševne chorých (IMEI), kde budú skúmať jeho psychický stav.

Podľa verdiktu súdu bude muž podozrivý z útoku vo väzbe minimálne do 15. februára. Ak sa preukáže, že bol v čase vraždy príčetný, hrozí mu trest doživotného odňatia slobody.

Hovorca Súdu hlavného mesta (FT) József Szabó podľa servera hirado.hu uviedol, že podozrivého vlani v novembri podmienečne odsúdili za iný násilný trestný čin. Útok na policajtov vykonal ešte počas trvania tohto podmienečného trestu.

Obhajca zadržaného muža Ádám Mikófalvi potvrdil, že jeho mandant už medzičasom vypovedal. „Uviedol, že z bytu starej pani, ktorá bývala nad ním, počul stonanie, preto sa vlámal do jej bytu. Nôž si zobral so sebou preto, aby mohol starú pani prípadne ochrániť, pričom privolanej polícii nôž dobrovoľne odovzdal,“ povedal advokát.

Z výpovede ďalej podľa súdu vyplynulo, že podozrivý občas užíva drogy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet