Na hlavný obsah

Na severe Litvy z neznámych príčin explodoval plynovod

Evakuovali zhruba 200 ľudí.

Na severe Litvy v piatok (13. 1.) popoludní explodoval plynovod vedúci z Lotyšska, informoval server Delfi. Masívny výbuch zaznamenali obyvatelia dediny pri meste Pasvalis, ktorú polícia evakuovala. Z miesta poškodenia podľa policajtov šľahali 50 metrov vysoké plamene, oheň sa odvtedy podarilo uhasiť. Príčina explózie je zatiaľ neznáma.

Plynovod vybuchol krátko pred piatou popoludní miestneho času (16.00 h SEČ), pri ceste bokom od obytných budov. Podľa predbežných údajov plynárenskej spoločnosti Amber Grid a vyhlásenia polície nebol nikto zranený, evakuácia sa ale týka všetkých 200 obyvateľov dediny. Okolo 18.00 h SEČ sa podarilo oheň zmierniť a situáciu na mieste stabilizovať.

„V tomto mieste sa prepravná sústava plynu skladá z dvoch súbežných plynovodov, podľa predbežných údajov došlo k výbuchu v jednom z nich. Druhý plynovod nebol poškodený. Dodávka plynu poškodeným plynovodom bola okamžite prerušená,“ píše sa vo vyhlásení Amber Grid.

Explózia nastala pri meste Pasvalis, zhruba 160 kilometrov severne od Vilniusu a okolo 20 kilometrov južne od lotyšských hraníc. Plynovod v tejto oblasti slúži na obsluhu severnej Litvy a dodávkam plynu z Lotyšska, píše Delfi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet