Na hlavný obsah

Nór Kilde vyhral vo Wengene aj zjazd

Druhý skončil líder celkového poradia Odermatt.

Nór Kilde vyhral vo Wengene aj zjazd
Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde počas zjazdu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo štvajčiarskom stredisku Wengen. Foto: TASR/AP

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde suverénne zvíťazil v sobotňajšom (14. 1.) zjazde Svetového pohára vo švajčiarskom Wengene. Nadviazal na triumf z piatkového (13. 1.) super-G na Lauberhorne a slávil šieste prvenstvo v sezóne. Zároveň si upevnil vedúce postavenie v priebežnom hodnotení disciplíny.

Druhé miesto obsadil domáci lyžiar a líder celkového poradia SP Marco Odermatt, ktorý stratil na Kildeho 0,88 sekundy. Pódium doplnil Mattia Casse s mankom 1,01 s, Talian vyrovnal svoj najlepší výsledok v kariére, ktorý dosiahol v decembrovom zjazde vo Val Gardene.

Slovák Martin Bendik obsadil 48. priečku. V dôsledku silného vetra v hornej časti zjazdovky absolvovali pretekári iba skrátenú verziu trate.

Kilde získal najviac času v druhom sektore, kde bol absolútne najrýchlejší. Nevyšla mu naopak tretia časť, ale v prvej polovici si vytvoril dostatočne pohodlný náskok na zvyšok súperov.

Tridsaťročný Nór dosiahol 18. triumf v kariére a jubilejný desiaty v zjazde. S kariérou sa pred domácimi fanúšikmi lúčil Beat Feuz, držiteľ najväčšieho počtu pódiových umiestnení v kráľovskej alpskej disciplíne (46).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport