Na hlavný obsah

Počet obetí samovražedného útoku v Pakistane stúpol na 89

Zranilo sa pri ňom aspoň 150 ľudí.

Počet obetí samovražedného útoku v Pakistane stúpol na 89
Na snímke záchranári sa zhromažďujú na mieste útoku atentátnika. Foto: TASR/AP

Počet obetí pondelkového (30. 1.) útoku na mešitu v pakistanskom Péšávare vzrástol na 89. O najnovšej bilancii dnes informoval zahraničné agentúry hovorca miestnej polície. Zranenia podľa neho utrpelo na 150 ľudí, desiatky z nich sú v nemocnici, niektorí v kritickom stave.

„Počet obetí stúpol na 89 po tom, čo svojim zraneniam podľahlo ďalších šesť pacientov. Takmer 90 percent mŕtvych sú policajti,“ povedal agentúre AFP policajný hovorca Muhammad Idžáz Chán.

Hovorca agentúram povedal, že ďalšie pozostatky obetí nemocnica prijala počas noci. Podľa hovorkyne záchranárov sa stále prehľadávajú miesto výbuchu a trosky zrútenej budovy, kde s na našli ďalšie telá. Bilancia z tohto dôvodu nie je zrejme konečná. Záchranári pochybujú, že by sa im podarilo nájsť niekoho nažive.

V momente, keď útočník odpálil samovražednú vestu, sa v mešite modlilo takmer 400 ľudí. Mešita leží v rozľahlom komplexe, ktorý tiež slúži ako ústredie polície a protiteroristických jednotiek.

Nie je jasné, ako sa útočníkovi podarilo do prísne stráženého areálu dostať. Pri útoku zahynulo aj niekoľko policajtov. Výbuch patrí medzi najkrvavejšie útoky na bezpečnostné zložky za posledné roky.

K útoku sa pôvodne prihlásil jeden z veliteľov pakistanskej odnože Talibanu (TTP). Organizácia však neskôr poprela, že by útok usporiadala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet