Na hlavný obsah

Polícia vykonala ďalšiu raziu proti kalábrijskej mafii ‚Ndrangheta

Skonfiškovali jej majetok v hodnote viac ako 250 miliónov dolárov.

Polícia vykonala ďalšiu raziu proti kalábrijskej mafii ‚Ndrangheta
Na ilustračnej snímke vlajka Talianska. Foto: Unsplash

Talianska polícia vo štvrtok (26. 1.) oznámila, že sa jej podarilo rozbiť zločineckú skupinu spadajúcu pod mafiu ‚Ndrangheta, ktorá ovládala veľkú časť južnej Kalábrie. Policajti tiež skonfiškovali jej majetok v hodnote viac ako 250 miliónov dolárov (približne 230 miliónov eur). Informovala o tom agentúra AFP.

Policajná akcia, do ktorej sa zapojilo viac ako 300 policajtov, sa sústredila na tie oblasti Kalábrie, ktoré kontroluje klan Mancusovcov a jeho spojenci. Ide najmä o obľúbené turistické destinácie na pobreží vrátane letoviska Tropea.

Mancusovci sú vplyvnou súčasťou ‚Ndranghety, ktorej mnohí členovia sú zároveň aj obžalovaní v prebiehajúcom súdnom procese.

Prokuratúra začala vyšetrovanie

Talianska prokuratúra uviedla, že začala vyšetrovanie voči 56 osobám. Tie podozrievajú z viacerých trestných činov súvisiacich s mafiou vrátane únosov, vydierania, podplácania a držby zbraní. Polícia ich obvinila aj z ukradnutia a predaja poľnohospodárskych strojov na Maltu a do Rumunska.

Polícia okrem mafiánov zatkla aj niekoľkých podnikateľov, člena miestnej mestskej rady, bývalého šéfa výboru pre regionálny turizmus a dvoch štátnych zamestnancov.

AFP pripomína, že zadržaný bos klanu Luigi Mancuso je ústrednou postavou vo veľkom súdnom, ktorý sa začal vlani v januári. Podľa polície však jeho klan a pridružené menšie klany La Rosovcov a Accortiniovcov stále ovládajú veľké časti Kalábrie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet