Na hlavný obsah

Pri novej streľbe vo východnom Jeruzaleme utrpeli zranenia dvaja ľudia

Útok sa odohral vo štvrti Silwán.

Pri novej streľbe vo východnom Jeruzaleme utrpeli zranenia dvaja ľudia
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej dvoch ľudí zranil ozbrojenec, ktorý v sobotu (28. 1.) dopoludnia spustil streľbu vo východnom Jeruzaleme. Oznámila to izraelská záchranná služba, informovali o tom agentúry AP a AFP.

Záchranná služba Magen David Adom uviedla, že dvaja muži utrpeli vážne zranenia a previezli ich do nemocnice. Miestne média oznámili, že ide o otca a syna.

Útok sa odohral vo štvrti Silwán neďaleko jeruzalemského Starého mesta, uviedla záchranná služba bez ďalších podrobností.

Polícia uviedla, že strelec bol „zneškodnený“ a utrpel zranenie. Identifikovali ho ako „13-ročného“ obyvateľa východného Jeruzalema, píše AFP.

K streľbe došlo necelý deň po najkrvavejšom útoku v tomto meste od roku 2008. Palestínsky ozbrojenec v piatok (27. 1.) pred synagógou vo východnom Jeruzaleme zabil najmenej sedem ľudí.

Izraelská polícia v sobotu oznámila, že po piatkovom útoku zadržala na vypočúvanie 42 osôb vrátane členov rodiny útočníka a obyvateľov jeho štvrti. Nie je jasné, či niekoho z nich podozrievajú z účasti na útoku.

Polícia identifikovala piatkového útočníka ako 21-ročného obyvateľa východného Jeruzalema. Nič nenaznačuje, že by sa predtým zapájal do militantných aktivít alebo bol členom známej palestínskej ozbrojenej skupiny. Policajti ho zabili po krátkom prenasledovaní.

Scholzova reakcia

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v sobotu uviedol, že ním otriasli hrozné útoky v Jeruzaleme, pri ktorých prišlo o život najmenej sedem osôb a ďalšie utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra AFP.

„Správy o hrozných atentátoch v Jeruzaleme mnou hlboko otriasli,“ napísal Scholz na sociálnej sieti. Pripomenul „úmrtia a zranené osoby v srdci Jeruzalema“, čím reagoval na piatkovú streľbu pred synagógou vo východnom Jeruzaleme i ďalší útok zo soboty, píše AFP.

„Vo svojich myšlienkach som s obeťami a ich rodinami. Nemecko stojí na strane Izraela,“ napísal Scholz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet