Na hlavný obsah

Pri zrážke autobusu s kamiónom v Senegale zahynulo 19 ľudí

Ďalších 24 bolo zranených.

Pri zrážke autobusu s kamiónom v Senegale zahynulo 19 ľudí
Na snímke autobus po zráźke. Foto: Twitter/DDNewslive

Pri zrážke autobusu s kamiónom v pondelok (16. 1.) ráno v severnom Senegale prišlo o život 19 ľudí a ďalších 24 ich bolo zranených. S odvolaním sa na senegalských hasičov o tom informuje agentúra Reuters. Ide o druhú vážnu nehodu za krátky čas. Pred ôsmimi dňami pri zrážke dvoch autobusov v Senegale zomrelo vyše 40 ľudí.

Pondelková nehoda sa stala v oblasti Sakal v regióne Louga na severe krajiny, oznámil AFP jeden z miestnych hasičov. Prezident Macky Sall krátko potom počet obetí potvrdil a kondoloval pozostalým. „Úprimnú sústrasť pozostalým rodinám. Skoré zotavenie zraneným,“ uviedol na twitteri.

Pri nehode sa podľa senegalských hasičov zrazil autobus verejnej dopravy s kamiónom. Miestny šéf hasičov uviedol, že sa autobus zrejme vyhýbal oslovi.

Cestné nehody sú v Senegale bežné, okrem iného pre nedisciplinovaných vodičov a zlý stav ciest i vozidiel. Pri zrážke dvoch autobusov v centrálnej časti krajiny 8. januára zahynulo vyše 40 ľudí.

Tragédia z 8. januára, ktorú zavinila prasknutá pneumatika, vyvolala vlnu kritiky na adresu úradov za to, že napriek zvýšenému počtu nehôd nedokážu presadiť dodržiavanie dopravných predpisov.

Senegalská vláda v nadväznosti na túto nehodu predstavila 20 nových opatrení, ktoré majú zlepšiť bezpečnosť na cestách. Podľa odborníkov však mnohé z nich nemožno uskutočniť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet