Na hlavný obsah

Rodičom vzali dieťa v zúboženom stave. Prípadom sa zaoberá polícia

Teraz bojuje v nemocnici o život.

Rodičom vzali dieťa v zúboženom stave. Prípadom sa zaoberá polícia
Iba mesačný Paľko žil so svojimi rodičmi a dvomi súrodencami vo veľmi biednych podmienkach. Foto: RTVS

Medzi najchudobnejšími sa množia prípady malých detí, ktoré sú v priamom ohrození života. Často zanedbané, podchladené či podvyživené a končia v opatere lekárov. V košickej nemocnici, zdravotníci prijali vo vážnom stave, iba mesačného chlapčeka.

V obci Richnava, v gelnickom okrese, túto noc klesla teplota na mínus 9 stupňov. Iba mesačný Paľko žil so svojimi rodičmi a dvomi súrodencami vo veľmi biednych podmienkach. Ich chatrč je plná dier a je v nej veľká zima. Pre dieťa v zúboženom stave prišli záchranári. Teraz bojuje o život v detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

„Nechcel už kojiť, piť. Bol taký chudučký a zvracal. Spal furt,” hovorí jeho matka Vanesa Girgová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Rýchle som zavolal záchranku. Išiel som s ním až do Krompách. Povedali mi, že je to s ním vážne. Volal som im a vravia, že má na sebe nejaký stroj, čo zaňho dýcha. Hovoria mi, že sa nestaráme o deti,” povedal otec dieťaťa.

Prípadom sa už zaoberá aj polícia a Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny. „“Za doposiaľ presne nezistených príčin, došlo v obci Richnava k zanedbaniu starostlivosti o maloleté dieťa. Policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví,” uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Ak by zanedbaním starostlivosti rodičov dieťa zomrelo, hrozí im väzenie dva až päť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny