Na hlavný obsah

Rumunská polícia zabavila influencerovi Tateovi luxusné hodinky i autá

Podozrievajú ho z obchodovania s ľuďmi a znásilnenia.

Rumunská polícia zabavuje luxusné autá Andrewa Tatea.
Rumunská polícia zabavuje luxusné autá Andrewa Tatea.Foto: TASR/AP

Rumunská polícia zabavila niekoľko luxusných áut a ďalší majetok v odhadovanej hodnote 3,9 milióna dolárov (zhruba 3,6 mil. eur), ktoré sa týkali vyšetrovania prípadu kontroverzného influencera Andrewa Tatea. Toho koncom minulého roka zadržali pre podozrenie zo zločinného spolčenia, obchodu s ľuďmi a znásilnenia a vzali ho do väzby.

Rumunské úrady vo vyhlásení uviedli, že celkovo zhabali 15 luxusných áut, 14 značkových hodiniek a hotovosť v niekoľkých menách. Na zásahu sa podieľalo niekoľko policajtov, ktorí sa spolu s úradníkmi zhromaždili pri pozemku, ktorý patril Tateovi. Medzi zhabanými autami sú značky ako Rolls-Royce, Ferrari, Porsche, BMW, Aston Martin či Mercedes-Benz.

Bývalého kickboxera Tatea, ktorý má britské a americké občianstvo, jeho brata a dve Rumunky – bývalú policajtku a Tateovu priateľku – zatkli 29. decembra v Rumunsku na základe obvinenia, že nútili ženy vytvárať pornografický obsah určený pre spoplatnené webové stránky.

Podľa prokuratúry týmto spôsobom zneužili šesť žien. Pôvodne 24-hodinovú väzbu im súd predĺžil na 30 dní, proti čomu sa štvorica odvolala.

Tate (36) dostal zákaz publikovať na mnohých sociálnych sieťach za svoje mizogynné komentáre a nenávistné príspevky. Týkalo sa to aj twitteru, kde má 4,5 milióna sledujúcich. Po nástupe Elona Muska do čela tejto sociálnej siete mu však zákaz zrušili.

Krátko pred zatknutím si Tate na twitteri vymieňal urážky s klimatickou aktivistkou Gretou Thunbergovou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet