Na hlavný obsah

Rusko i Ukrajina zhromažďujú početné sily v Záporoží

Podľa britského rezortu obrany je konflikt na "mŕtvom bode".

Rusko i Ukrajina zhromažďujú početné sily v Záporoží
Archívna snímka - Ruskí vojaci strážia územie v Záporožskej oblasti utorok 14. júna 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinská i ruská strana zhromažďuje „početné sily“ v Záporožskej oblasti na Ukrajine, uviedlo v sobotu (21. 1.) britské ministerstvo obrany. Informoval o tom denník The Guardian.

Ministerstvo v pravidelnom vyhlásení k vojne na Ukrajine na základe poznatkov britských tajných služieb ďalej uvidelo, že konflikt na Ukrajine je na „mŕtvom bode“.

Existuje podľa neho možnosť ruského postupu v okolí mesta Bachmut v Donbase, o ktorý prebiehajú ťažké boje. Okrem toho však dochádza len k nepatrnému pohybu, cituje The Guardian.

Ruské sily a vojaci súkromnej vojenskej skupiny Vagnerovcov upevnili svoje pozície v meste Soledar neďaleko Bachmutu, ktoré obsadili začiatkom tohto týždňa.

Ďalej smerom na juh v Záporoží nahromadili obe strany „početné sily“. Došlo k delostreleckej paľbe aj prestrelkám. Vyhli sa však akémukoľvek rozsiahlemu ofenzívnemu úsiliu, uviedlo britské ministerstvo obrany.

Jednotky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského dosiahli menšie územné zisky blízko mesta Kreminna na severovýchode Ukrajiny a bránili sa voči ruským protiútokom, cituje denník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet