Na hlavný obsah

Rusko priznalo, že v Makijivke zomrelo až 89 ruských vojakov

Hlavným dôvodom malo byť používanie mobilov.

Rusko priznalo, že v Makijivke zomrelo až 89 ruských vojakov
Robotníci odstraňujú ruiny po ukrajinskom raketovom útoku v Makijivke. Foto: ČTK/AP

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že pri novoročnom ukrajinskom útoku v Makijivke pri východoukrajinskom Donecku zomrelo 89 vojakov, píše agentúra Reuters. Doteraz hovorilo o 63 obetiach. Ukrajinský útok podľa ministerstva umožnili vojaci sami, keďže porušili zákaz používania mobilných telefónov.

„Už teraz je zrejmé, že hlavnou príčinou toho, čo sa stalo, bolo zapnutie a masívne používanie mobilných telefónov personálom v zóne dosahu nepriateľských zbraní. To bolo v rozpore s nariadením,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

V Makijivke umiestnili zmobilizovaných ruských vojakov. Ukrajinský útok podniknutý raketometmi HIMARS podľa Kyjeva zničil alebo poškodil až desať kusov ruskej vojenskej techniky.

Ukrajinská armáda predtým informovala, že pri útoku v noci na Nový rok zabili viac ako 400 mobilizovaných ruských vojakov a ďalších 300 zranili, teda počet značne vyšší, ako koľko teraz uvádza ruské ministerstvo.

Ruská armáda podľa Kyjeva v prvý deň nového roka prišla o celkovo 720 vojakov. Tvrdenie nie je možné overiť z nezávislých zdrojov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet