Na hlavný obsah

Šipoš: Zlyhala distribúcia peňazí na pomoc podnikateľom

Šutaj Eštok hovorí o zlyhaní vlády.

Šipoš: Zlyhala distribúcia peňazí na pomoc podnikateľom
Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (vľavo), moderátor Marek Makara a poslanec Michal Šipoš (vpravo) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Foto: RTVS

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš v politickej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 povedal, že v súvislosti s pomocou podnikateľom s následkami energetickej krízy zlyhala distribúcia peňazí. To je podľa neho zodpovednosťou ministerstva hospodárstva.

Myslí si, že podnikatelia v tomto prípade nezlyhali. Reagoval tak na tvrdenie dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktoré zaznelo v sobotu (14. 1.) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, o tom, že za vysoké zálohové faktúry za energie môžu zástupcovia podnikateľov.

„Minister hospodárstva Karel Hirman má zodpovednosť za ministerstvo hospodárstva. Táto téma je témou ministerstva hospodárstva. Akékoľvek výhovorky, ukazovanie prstom na nepopulárneho Matoviča alebo Hegera, je nefér,“ vysvetlil Šipoš.

Doplnil, že peniaze na kompenzácie podnikateľov v súvislosti s vyššími cenami energií a vysokými zálohovými faktúrami sa uvoľnili schválením štátneho rozpočtu. O riešení krízovej situácie má rokovať vláda v pondelok (16. 1.)

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok z mimoparlamentného Hlasu-SD označil vysoké zálohové faktúry za zodpovednosť vlády. Kritizoval aj pomoc dôchodcom, reformy v zdravotníctve a rastúce poplatky v ambulanciách.

V súvislosti s kritikou reformy siete nemocníc povedal, že ľuďom v regiónoch treba vysvetľovať, čo to v praxi znamená. Kritizoval tak ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO) za nedostatok komunikácie.

Podľa neho veľa ľudí podlieha klamstvám a strachu, ktoré šíri opozícia o zatváraní nemocníc či rušení nemocničných lôžok. Zdôraznil však, že nie je možné, aby každá nemocnica vedela vykonávať všetky zákroky. Zatváranie nemocníc a rušenie lôžok spomínal aj Eštok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko